mijn idee

over een fijne kraamtijd

 

Vertrouwen, respect en persoonlijke aandacht.

 

Ik geloof in de kracht van kleinschalig en persoonlijke zorg. Daarom hebben wij contact vanaf je aanmelding tot het afsluiten van de zorg en soms zelfs nog daarna.

 

Voor de definitieve aanmelding is het mogelijk dat ik op bezoek kom om kennis te maken. Als het voor beide partijen prettig voelt om met elkaar in zee te gaan schrijf ik je in, tekenen wij allebei de zorgovereenkomst en dan is de kraamzorg rond je uitgerekende datum geregeld.

 

Tijdens je zwangerschap kom ik rond de 32e week bij jullie gezin op huisbezoek. Ik neem daar graag alle tijd voor, zo leren wij elkaar al wat beter kennen. Samen bespreken we uitgebreid wat jullie wensen zijn voor de bevalling en kraamweek.  Je ontvangt tijdens het bezoek ook het kraamdossier en een kleine attentie als dank voor de aanmelding.

 

Tijdens je gehele zwangerschap ben ik je aanspreekpunt, mocht je vragen hebben.

 

Helaas is de komst van een baby niet te plannen en dat is soms het lastigste aan het werken in de kraamzorg. Ik probeer altijd de zorgen met een ruime marge in te plannen maar dan nog is het mogelijk dat het spaak loopt. Belangrijkste regel voor mij is één gezicht tijdens de kraamweek. Mocht ik daarom jullie zorg door omstandigheden niet kunnen starten dan zal een collega mij vervangen voor de gehele kraamperiode. Voor deze vervanging kan ik een beroep doen op andere zelfstandige collega’s binnen de Coöperatie Kraamzorggroep.

Band tussen moeder en kind

Daar is dan jullie baby na al die maanden wachten! Blijdschap, maar ook best even wennen. Daarom veel tijd, rust en ruimte om elkaar te leren kennen. Het liefste gelijk na de geboorte door het opsnuiven van de geur, huid-op huid contact en de baby naar de borst te laten zoeken. Volg je gevoel en houdt je kind dicht bij je de eerste maanden. Een pasgeboren baby geeft al signalen met geluiden en lichaamstaal en samen gaan we kijken wat je baby wil vertellen. Het is fijn als je kind naast je kan slapen in een wieg of co-sleeper zodat je vlot kunt reageren. Veel kinderen vinden het fijn en komen tot rust in een draagdoek. Ik kan je leren dragen met een rekbare doek die heel geschikt is voor de eerste maanden.

Aandacht voor het gezin

De zorg is niet alleen voor moeder en kind. Iedereen wordt betrokken bij de verzorging en krijgt de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie in het gezin. Het is fijn als je partner tijdens de kraamweek thuis is. Samen wennen aan jullie baby en elkaar steunen tijdens de onrustige nachten. En hoe lekker is het niet om na een gebroken nacht ’s middags samen een dutje te doen, bij het wakker worden staat er een heerlijke fruitcocktail te wachten en de warme maaltijd is klaar om in de oven te zetten.

Broertjes en zusjes worden opeens grote broer en grote zus en dat is best een verandering. Veel visite en iedereen maar vragen naar de nieuwe baby. Soms kan het dan teveel worden en dat uit zich door lekker dwars te zijn. Ook daarom is het fijn, vooral de eerste dagen, als papa thuis is. Want die mevrouw in dat witte pak is best aardig maar je moet ook even de kat uit de boom kunnen kijken. Na een aantal dagen begint het te wennen dat ze er is. Ze wil ook leuke dingen doen zoals naar de speeltuin gaan, een boekje lezen, samen kleuren of kleien. Eigenlijk best leuk zo’n babyzuster!

Een natuurljke basis

Niets zo mooi en zacht als een babyhuid. Maar wist je dat de huid van je baby 4 tot 5 maal dunner is dan die van een volwassene en dus veel meer ingrediënten van verzorgingsprodukten opneemt?  Reden genoeg om geen produkten te gebruiken met onnodige toevoegingen maar om te kiezen voor zo natuurlijk mogelijk.

Ik geef je graag tips voor jezelf en je baby over het gebruik van natuurlijke middelen in de kraamtijd. Voor ontspanning, verzachten van ongemak en als hulpmiddelen bij de borstvoeding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spreekt jou dit aan?

Meld je dan nu aan!  Je krijgt  binnen 24 uur een mail om te laten weten of je zorg in de planning past. Past je zorg in de agenda dan neem ik binnen 3 dagen telefonisch contact op om je persoonlijke gegevens te noteren. Ik stuur vervolgens een zorgovereenkomst en na onze beider ondertekening is de inschrijving definitief.

Via het lidmaatschap van de Coöperatie Kraamzorggroep U.A. heeft Kraamzorg van Nature een contract met alle verzekeraars en wordt de zorg rechtstreeks aan mij vergoed. Iedere verzekerde betaalt wel een eigen bijdrage per uur. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt deze bijdrage soms geheel of gedeeltelijk vergoed.  Voor 2024 is de eigen bijdrage €5,10 per uur.

Misschien heb je nog  vragen?  Stuur dan je vraag via onderstaand formulier. Bellen mag ook op nummer 06-13344072. Mocht ik aan het werk zijn kan ik je overdag niet altijd gelijk te woord staan, spreek dan je boodschap in of probeer het  ’s avonds na 18.00 uur nog een keer.

 

 

Meld je aan

Moeders vertellen

“ Lieve Ina, zo gek dat je er niet meer bent. Je hebt een bijzonder plekje in ons hart. Onbeschrijfelijk hoe dankbaar ik je ben voor je hulp, warme open hart en je liefde voor Atlas. Het gaat heel goed met hem. Heel veel liefs en een knuffel.”

Laila, Kasper, Moos en Atlas

“ Bedankt voor alle goede zorgen. Je tips en tricks,je geduld en je fijne woorden. Mensen zoals jij zijn goud waard! We hebben enorm genoten van je aanwezigheid tijdens deze bijzondere week.”

Shanna, Bart en Lauren

“ De afgelopen week hebben wij als heel fijn ervaren. Door jouw rust,geduld en liefde voor onze Saar, konden wij ons geen betere kraamverzorgster wensen. Je hebt een plekje in ons hart veroverd, voor altijd!”

Marrit, Kevin en Sarah

“ Bedankt voor al je goede zorgen, je lieve en wijze woorden, het vrolijke gefluit, je geduld met Jothan en je knuffels met Jara. Onze kraamweek was warm en goed!”

Mariëlle, Arjan, Jothan en Jara

“ Bedankt zegt eigenlijk niet genoeg. Door jouw bijdrage hebben wij deze week echt mogen landen, verbinden, ontspannen en helen.Daar zijn wij je ontzettend dankbaar voor. Onze roze wolk heeft een gouden randje gekregen!”

Joshi, Jeroen, Bas en Luka

“ Wij willen je enorm bedanken voor je hulp, gezelligheid en tips in de afgelopen week. Heerlijk hoe je precies weet wat fijn is voor ons en mooi om te zien hoe liefdevol je bent naar onze kleine Joa.”

Annemieke,Freddie, Liva,Julin,Novée en Joa

“ Heel erg bedankt voor je liefdevolle zorg deze week. Ik heb me enorm verwend gevoeld. Onze gesprekken waren heel fijn, je rustige en liefdevolle omgang met de kinderen heb ik bewonderd en je hebt ons allemaal rust gegeven in een bijzondere tijd. ”

Joyce, Pepijn, Linne-Roos, Roan en Silver

“ Een bedankje namens ons allemaal omdat je ons een heerlijke kraamtijd hebt gegeven. Sommige mensen werken echt vanuit passie en hun hart. Bedankt voor je warmte, betrokkenheid en geduld!”

Lotte ,Niels, Gijs en Evy

“ We willen je heel erg bedanken voor al je goede zorgen, adviezen en liefde. Je bent geweldig! Bedankt voor de fijne tijd.”

Gerdien, Arthur en Evy

“ Bedankt voor al je liefdevolle zorg voor ons en vooral voor Filippa..Het was fijn om jou erbij te hebben. Dank ook voor je mentale support en heerlijke massages. Het was een groeiende en bloeiende week.”

Lusanne,William,Julia en Filippa

“ Lieve Ina, heel hartelijk bedankt voor de ontzettend goede zorgen! We waarderen je liefdevolle zorg en betrokkenheid enorm. Mooi om te zien hoe je de zorg invult en ons ont-zorgd. Je bent een topper!”

Dorien, Hanno, Sara, Rens, David en Febe

“ Lieve Ina, nogmaals dank voor de goede zorgen voor ons allevier in de eerste week die we hadden met Nathan. We kijken er met heel veel plezier op terug. Mede daardoor gaat het nu heel goed met ons!”

Thomas, Roos, Marijn en Nathan

“ Lieve Ina, wat vonden wij het fijn om jou erbij te hebben in deze bijzondere week! Wij hebben echt veel van je geleerd ondanks dat het niet ons eerste kindje is. Ontzettend bedankt en wie weet tot de volgende keer!”

Kim, Elian, Boan en Fara

“ Lieve Ina, we willen je ontzettend bedanken voor de fijne kraamweek. Dank je wel voor alle tips, adviezen en hulp die je hebt gegeven. We hebben het als erg prettig ervaren!”

Lisalotte, Jens, Lieke en Julia

Inschrijven voor kraamzorg?

Schrijf je in via het inschrijfformulier
Tip: Bel van te voren even of er ruimte is in de planning

Heb je een vraag? Stel hem hier.

Verstuur

Webdesign: Inzpire Concept en Design | Webdevelopment: Haagen Internet